Klibansky Designs » Over ons » Over Klibansky Designs » Logo, Huisstijl, Briefpapier, Visitekaartjes

Logo, Huisstijl, Briefpapier, Visitekaartjes

Je logo is hét herkenningspunt van je bedrijf, in de ogen van je klant; zorg er dus voor dat die goed is.

Het logo is het 'gezicht' van je bedrijf. De bedoeling is, dat wanneer uw klanten met je logo in aanraking komen, ze meteen weten wie u ook al weer bent, wat u doet en zich de prettige afspraak herinneren die ze met u hadden. Daarom is het logo een van de belangrijkste communicatiemiddelen van je bedrijf.

Dit is onder andere waarom er goed over de ontwikkeling van het logo nagedacht moet worden door een expert. Het logo dient ontwikkeld te worden met de bedrijfsfilosofie in het achterhoofd.

Hoe ontwerpen we de Corporate Identity?

Het ontwerpproces begint met een onderzoek, daarna volgt de strategie, dan wordt het daadwerkelijk ontworpen in de design fase, hierna volgt de toepassing, en als laatste de implementatie.

Hoe gaat het in zijn werk?


Fase 1: onderzoek en analyse

Intern: de corporate identity moet goed aansluiten bij de filosofie van het bedrijf. Daarom is het nodig om van u en eventueel uw werknemers te horen wat u precies doet, welke doelgroep u wilt aanspreken? Wat is jullie geschiedenis? Hoe ziet jullie huidige communicatie materiaal eruit? We spreken als het ware met het 'bedrijf'.

Klanten: uw merk bestaat uit de ideeën die uw klanten van uw merk hebben. Uw klanten zien uw merk tussen alle andere merken in de markt. Het is daarom ook belangrijk om uw klanten te vragen wat zij van uw merk vinden. Zo ontstaat er een waardevol beeld van de perceptie van uw merk in de ogen van uw klanten.

Niet-klanten: Het kan zeer waardevol zijn om juist niet-klanten te vragen wat zij vinden van bepaalde bedrijven, producten en markten, om zo nieuwe invalshoeken te vinden.

Concurentie: als u uniek wilt zijn, is het erg belangrijk om te kijken naar uw concurrentie. Wat doen zij? Wat werkt er wel en wat werkt er niet? Wat zijn hun valkuilen en succesfactoren?

Deze informatie nemen we allemaal mee naar de volgende fase.

Fase 2: Strategie

In deze fase wordt de informatie uit de eerste fase duidelijk gestructureerd en wordt uw positie in de markt bepaald. Aan de hand hiervan wordt gekozen waar u met uw merk heen wilt.

Fase 3: Design

Nu dat alle details duidelijk zijn, kan er daadwerkelijk met het ontwerpen begonnen worden. Vormen, lettertypes, kleuren en stijl wordt bepaald; en zo ontstaat uw uiteindelijke logo en stijl.

Fase 4: Toepassing

Als het logo af is en uw stijl is bepaald, dient het te worden toegepast op alle communicatiemiddelen, zoals: het visitekaartje, het briefpapier, de brochures enzovoorts. De kleuren en stijlen wordt doorgetrokken zodat alle communicatiemiddelen qua gevoel en esthetiek één geheel vormen

Fase 5: Implementatie

In verschillende stappen dient het nieuwe communicatie materiaal eerst in het bedrijf (intern) en daarna in de markt (extern) geïntroduceerd te worden.


Klibansky Designs

Klibansky Designs heeft veel ervaring in het ontwikkelen van logo's, visitekaartjes, briefpapier, kortom de huisstijl van uw bedrijf.

Meer weten?

Bel of email gerust even om de mogelijkheden te bespreken, geheel vrijblijvend.

Subscribe to our Newsletter!